About the crazy life after having babies

About me

IMG_7401-e1492980615882-253x300 About meHoi! Leuk dat je er bent!

 

Mijn naam is Liset. Ik ben moeder van twee dochters, Sophie (’15) en Emma (’16) en vrouw van Maarten, op wie ik stapelgek ben.

 

Hoe het allemaal begon..

 

Maarten en ik hebben elkaar leren kennen op de studentenvereniging NSL. Ik viel meteen voor zijn lach, zijn ongedwongenheid en natuurlijk zijn hoofd en lekkere kont!

 

Na 4,5 jaar verkering trouwden we op 5 juli 2013 en een jaar later hoopte ik af te studeren van de Pabo. Maarten en ik genoten van ieder moment samen, waren liever lui dan moe en waren vooral lekker makkelijk!

 

Ons leven veranderde totaal toen we op een zaterdagmiddag op de markt liepen en we voor de zekerheid (maar vooral voor de gein) een zwangerschapstest gingen halen. Ik was een weekje overtijd (dat was ik wel vaker) en zou die avond gaan borrelen met vriendinnen, dus het leek ons opeens heel verstandig om er eentje te doen.

 

Toen we thuiskwamen ging ik gelijk die test doen. Leuk! Je zou een minuut moeten wachten op de uitslag dus maarten ging wat lekkers klaarmaken en ik ging op het stokje plassen…

 

Daarna ging alles heel snel. Ik plaste en zag dat er METEEN zwanger kwam te staan. Ik riep Maarten meteen en die kwam geschrokken aangelopen. Ik legde de test weg omdat we een minuut moesten wachten (alsof het streepje dan weer zou verdwijnen! Haha!).

 

Daarna hebben we elkaar aangestaard, gelachen, geknuffeld, Maarten is een sigaar gaan roken op het balkon en binnen een uur zat ik te borrelen (met sap) bij vriendinnen.

Binnen 1 uur was ons hele leven op zijn kop gezet.

 

We hadden geen rooie rot cent en we hadden absoluut geen idee hoe we dit gingen doen. Wat we wel wisten: dit kind willen we echt heel erg graag!

 

Ik had nooit kunnen bedenken hoe veel het leven veranderd door de komst van Sophie. Hoe het mij veranderde. Mijn droom was om lekker fulltime te gaan werken.. Van die droom was niets meer over toen ik Sophie voor het eerst in mijn handen had. Wat een geschenk was dat kleine meisje!

 

Ik ben toen Sophie 8 maanden was gaan werken in het onderwijs. Dit moest ik doen van mezelf omdat ik 3 weken voordat Sophie geboren werd afstudeerde en ik dus eigenlijk nog geen ‘echte’ baan gehad had.

 

Hoe graag ik ook thuis wilde blijven bij Sophie, ik moest eerst van mezelf gaan werken om te zien hoe ik dat zou vinden.

 

Nu, iets meer dan een jaar later, ben ik moeder van wel 2 kinderen, zijn we verhuisd naar een behoorlijk burgerlijk rijtjeshuis en…. Heb ik mijn baan opgezegd.

 

Onderzoeken & visie vormen

 

Door mijn opleiding heb ik geleerd om over alles wat ik met kinderen doe een visie te vormen. Als ik dat al doe voor een klas, dan doe ik dat natuurlijk al helemaal voor mijn eigen kinderen! Ik ben verslaafd aan het lezen van artikelen en boeken die met opvoeding te maken hebben en probeer de onderzoeken die gedaan worden (en waarvan de resultaten mij bevallen) handen en voeten te geven in mijn opvoeding.

 

In deze blog wil ik je meenemen in twee aspecten van mijn leven:

  1. De resultaten van alles wat ik lees over opvoeding en hoe ik dat concreet maak in de praktijk.
  2. Hoe wij het gaan doen van 1 inkomen (lekker spannend!) en hoe jij dit misschien ook wel kunt doen!

 

Ik hoop dat je heel veel plezier zult hebben van mijn blog.

 

Mocht je vragen of opmerkingen/feedback hebben: ik hoor het graag!

 

Heel veel liefs,

Liset Bikker